Ваксината на Pfizer-BioNTech осигурява 90% защита от индийския вариант (Делта) на вируса, предаде

...
Ваксината на Pfizer-BioNTech осигурява 90% защита от индийския вариант (Делта) на вируса, предаде
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer-BioNTech осигурява 90% защита от индийския вариант

Ваксината на Pfizer-BioNTech осигурява 90% отбрана от индийския вид (Делта) на вируса, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на представител на компанията.

Вариант Делта сега доминира в целия свят, обяви Световната здравна организация.

" Данните, които получихме от лабораторни проучвания, в това число и от региони, където индийският вид Делта измести английския, демонстрират, че нашата ваксина е доста ефикасна, около 90%, за предотвратяване от болестта ", съобщи Алон Рапапорт, който е медицински шеф на израелското посланичество на Pfizer-BioNTech. Той приказва пред Военното радио, заяви Българска телеграфна агенция.

От централата на компанията към този момент не дават повече данни за изследването.

В Израел, който е измежду най-напредналите в света с имунизацията против COVID-19, все още липсват задоволително данни за успеваемостта на препарата на Pfizer-BioNTech против варианта Делта. Това съобщи Шарон Алрой-Прейс, която е отпред на Службата за запазване на общественото здраве към Министерството на здравеопазването. Здравните управляващи събират необходимата информация.

В Израел са открити към 200 случая на индийския вид на новия ковид. С препарата на Pfizer-BioNTech са имунизирани над 50% от 9,3-милионното население на страната.

Анализ на Националната здравна работа на Англия сподели, че имунизациите на Pfizer-BioNTech и на AstraZeneca дават над 90% отбрана против тежко протичане на болестта, при което има потребност от хоспитализация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР